MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Cyklohráček v sobotu zaveze cestující až do železničního muzea ve Zlonicích

Cyklohráček upravený na pojízdné hřiště pro děti jezdí z Prahy na Okoř a do Slaného, ale v sobotu 29. září vás doveze až do železničního muzea ve Zlon

Post

Mladá Boleslav vedla, Vítkovice však zápas otočili

Zápas byl od počátku velice vyrovnaný, ačkoli mírně střelecky navrch měli právě Bruslaři. Ti své příležitosti v gól přetavili ale až v závěru druhé tř

Post

Vlašimský odpor zlomila Jihlava ve druhé půli

Fotbalová Vysočina v domácím duelu potvrdila nelehkou úlohu favorita a po čtyřech duelech bez tříbodového zisku se dočkala vítězství.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA